top of page
Writer's pictureOmavarainen vegaani

Sweet chili -kastike eli chilihillo

Ensimmäisten pakkasten aikaan monen kotitarveviljelijän keittiö täyttyy chileistä. Jos vihanneskuivuri on jo täytetty, voit kokeilla tätä itse tehtyä sweet chili -kastiketta eli kotoisammin chilihilloa. 



En ole suuri tulisen ruuan ystävä ja pidän tästä reseptistä erityisesti siksi, että kastikkeen vahvuutta voi säädellä oman sietokyvyn mukaan ja reseptiin saa hyvin käytettyä kasvihuoneen viimeiset paprikat ja chilit. Toki käytössä oleva chililajike vaikuttaa paljon lopputulokseen. 


Resepti on muunnos Marttojen sivuilta löytyvästä ohjeesta. 


Helppo Chilihillo resepti

Sweet chili kastike resepti


1 - 1 ½ kg chilejä 

Jos et pidä tulisesta kuten minä, korvaa puolet paprikoilla!

1 ½ dl omenaviinietikkaa

500g hillosokeria

5 valkosipulin kynttä

Reilu peukalon kokoinen pala inkivääriä

(1tl suolaa)


Poista chileistä ja paprikoista siemenet ja kannat, sekä pilko inkivääri ja valkosipulin kynnet. Soseuta chilit ja mausteet sauvasekoittimella kattilassa tai blenderissä. Kuumenna seos liedellä kiehuvaksi, mutta älä lisää vettä. Laske lämpöä ja lisää sokeri sekä etikka. Keitä sosetta vielä hiljalleen 10 minuuttia. Jaa hillo puhtaisiin ja steriloituihin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä. Valmiin kastikkeen koostumus on paksu ja hillomainen, joten suosittelen käyttämään tavallisia lasipurkkeja tai todella suurella suuaukolla olevia kastikepurkkeja. 


Terveisin, Stella

Commentaires


bottom of page